Με φορτισμένα λόγια το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μίλησε για το ελληνικό ζήτημα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου. 

«Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη», είπε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε πως «ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκιο». 

«Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη», κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος

«Παραμερίζω τις ύβρεις, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως, όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος και συνέχισε:

Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα.