«Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα σενάρια», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ πρόσθεσε ότι η πραγματική εξέταση του ελληνικού αιτήματος μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν θα έχουμε λάβει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά όπως επεσήμανε «αυτή τη στιγμή εξετάζουμε αν έχει νόημα να αρχίσει η συζήτηση».

«Δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς όρους», υπερτόνισε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Γιέγκερ είπε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλες τις πιθανές εξελίξεις, ενώ δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Bild, σχετικά με το νέο αίτημα της Αθήνας στον ESM για νέο δάνειο. 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας σημείωσε ότι πρώτα η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα ανάπτυξης και μετά να εξεταστεί ένα πρόγραμμα-γέφυρα.

Ο κ. Γιέγκερ επανέλαβε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν βλέπει λόγο για κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για άλλα μέτρα που θα μείωναν την αξία των δανείων. «Αυτή τη στιγμή και επί της αρχής δεν βλέπουμε, όπως σαφέστατα δήλωσε χθες η Καγκελάριος, καμία απολύτως βάση για τέτοια συζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.