current views are: 4

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση11:53

Τουσκ: Είναι η τελευταία μας ευκαιρία – Απαραίτητη η ενότητα

Αυστηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ στη νέα παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Δημοσίευση 11:53’
αρθρο-newpost

Αυστηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ στη νέα παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

«Όλοι συζητούν για μεγαλύτερη ενότητα αλλά η συζήτηση σήμερα κατέδειξε πόσο διχασμένοι είμαστε στο ζήτημα της Ελλάδας», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Στη δεύτερη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εντόπισε ως πηγή του προβλήματος για την Ελλάδα τις δαπάνες που είναι «περισσότερο από όσο μας επιτρέπουν τα έσοδα» και όχι το ευρώ.

Σε αυστηρό τόνο προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τουσκ είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της κρίσης οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Ακόμη, ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτού του σεβασμού πρέπει «να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Οι δανειστές δεν είναι οι κακοί και οι δανειζόμενοι τα θύματα. Είναι αδύνατον να συνεχίζουμε να δαπανούμε περισσότερο από όσο μας επιτρέπουν τα έσοδά μας, αυτή είναι η πηγή του προβλήματος στην Ελλάδα. Θα πρέπει να ζητούμε βοήθεια από τους φίλους και όχι από τους εχθρούς μας ειδικά όταν αυτοί δεν μπορούν. Αν θέλετε βοήθεια από τους φίλους σας μην τους ταπεινώνετε». 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η ενότητα, «γιατί πρέπει να καταλήξουμε σε αποφάσεις».

Τέλος, διεμήνυσε πως «είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Η διαδικασία της τελευταίας ευκαιρίας έχει ξεκινήσει. Θετικό μήνυμα το αίτημα της Ελλάδας προς το Eurogroup».


σχετικα αρθρα