current views are: 4

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:08

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις ομιλίες του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του απερχόμενου προέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 13:08’
αρθρο-newpost

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις ομιλίες του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του απερχόμενου προέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά τις ομιλίες του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του απερχόμενου προέδρου Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών με τις ομιλίες των «γαλάζιων» βουλευτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λόγο έλαβε μέχρι στιγμής ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος αρχικά ζήτησε να υπάρξει έγκριση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊματάκη μέσω χειροκροτήματος.

Αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε οτι η αλλαγή στη ηγεσία δεν σημαίνει ότι τα όσα πρότεινε μέχρι χθες δεν ισχύουν. Για το λόγο αυτό ζήτησε όταν το επιτρέψουν οι διαδικασίες η ΝΔ να προχωρήσει σε συνέδριο με οργανωτικά και καταστατικά χαρακτηριστικά όπου θα υπάρχει επικαιρωποιήση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ.

Ακόμη σχετικά με τα εσωκομματικά σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει η διαδικασία διαδοχής να μετατραπεί από τους υποψηφίους προέδρους σε τσίρκο και ζήτησε η διαδικασία αυτη να ξεκινησει τον Οκτωβριο.

Κλείνοντας, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη τα «γαλάζια» στελέχη τις επόμενες ημέρες να βοηθήσουν με τη ρητορική τους ώστε να ενισχυθεί στο κυβερνητικο στρατόπεδο η ιδέα της συμφωνίας, ενώ παράλληλα του ζήτησε από τον πρόεδρο να προβεί μόνο σε θεσμικές παρεμβάσεις όπως Βουλή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Το λόγο ζήτησε και ελαβε η κυρία Μπακογιαννη η οποία είπε ότι έχει απολυτη εμπιστοσυνή και του ζήτησε να ενώσει το κόμμα και την παράταξη και να βάλει μέσα το σύνολο των δυνάμεων.

Ακόμη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι σύμφωνα με άρθρο 2 και 7 της Λισσαβώνας η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί με αναστολή δικαιωματων και ψήφων αν τα πράγματα πάνε έτσι.

Τέλος, σημείωσε «ότι η κυβέρνηση κατέθεσε πρόγραμμα 51 δισ. ευρώ. Η παράταξη πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη. Ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύ δύσκολος».

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκιουλέκας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητήσει από τον πρωθυπουργό τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αφού εκτιμηθεί από τη ΝΔ και αν οι προτασεις δεν ειναι συγκεκριμένες να καλέσουν τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και το λαό σε εγρήγορση.

Ο Γιώργος Βλάχος παίρνοντας τον λόγο ζήτησε να σταματήσει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε κουβέντα για διαδικασίες διαδοχής και να ξεκινήσει όποιαδήποτε τέτοια διαδικασία από Οκτώβριο. Ενώ είπε ότι όσοι βιάστηκαν να δηλώσουν υποψήφιοι για την προεδρία να πάρουν πίσω τις δηλώσεις τους.

Ακόμη ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των οργάνων και απευθύνθηκε στο γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας του να καταθέσει πρώτος την παραίτησή του.

Παράλληλα έθεσε το θέμα της συγκρότησης εκλογικού αγώνα προκειμένου η ΝΔ να είναι έτοιμη αναπάσα στιγμή για εκλογές.

Τέλος, ζήτησε στος δηλώσεις τους τα «γαλάζια» στελέχη να αποφεύγουν να συνδέουν τη δικαίωση της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ με τις πολιτικές εξελίξεις.


σχετικα αρθρα