Αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν, μάλιστα, ότι το αίτημα γίνεται με στόχο η συζήτηση να διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα, κάτι όμως που θεωρείται απίθανο λόγω της εκκρεμότητας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κλειστές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών.

«Να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να μας πει γιατί γελάει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής από τους ευρωπαίους ηγέτες και την ελληνική κυβέρνηση. 

«Να έρθει ο χαρούμενος να μας εξηγήσει» σημείωσε, αναφορικά με τη δήλωση και το ύφος του κ. Τσίπρα μετά τη λήξη της Συνόδου. 

Μαξίμου: Ας μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά...

Την απόφαση της ΝΔ και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Κάνουν λόγο για επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναζητήσει επανειλημμένως τον κ. Μεϊμαράκη, χωρίς να έχει καταστεί δυνατο να επικοινωνήσουν.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί» τονίζουν από το Μαξίμου. 

Και στρέφονται κατά του κ. Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι «μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης».

Οι ίδιες πηγές στο σχόλιό τους καταλήγουν:

Ας μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά.