Την απόφαση της ΝΔ και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Κάνουν λόγο για επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναζητήσει επανειλημμένως τον κ. Μεϊμαράκη, χωρίς να έχει καταστεί δυνατο να επικοινωνήσουν.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί» τονίζουν από το Μαξίμου. 

Και στρέφονται κατά του κ. Μεϊμαράκη, τονίζοντας ότι «μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης».

Οι ίδιες πηγές στο σχόλιό τους καταλήγουν:

Ας μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά.

Πηγές ΝΔ: Δεν κάνουμε τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις

Η ΝΔ δεν κάνει τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις - απαντούν κύκλοι της Συγγρού σε προηγούμενη ανακοίνωση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς ζητήσαμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής. Την ευθύνη για την πραγματοποίησή της έχει ο πρωθυπουργός. Ζητάμε ενημέρωση του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Προς τι λοιπόν τα σχόλια;», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης λένε ότι όντως ο Αλέξης Τσίπρας αναζήτησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τηλέφωνο «αλλά το non paper του Μαξίμου παραλείπει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε πίσω τον πρωθυπουργό και δεν τον βρήκε».