Ενδεχόμενο Grexit, θα καθιστούσε το ευρώ εύθραυστο, σημειώνει η εφημερίδα Financial Times

Όπως γράφει ο αρθρογράφος Mάρτιν Γουλφ, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις για την Ελλάδα υποδηλώνουν ότι η αποχώρηση της Ευρωζώνης θα παράξει μία μόνιμη αστάθεια, γεγονός που θα συνεπάγεται την αποσταθεροποίηση του κοινού νομίσματος.

«Η έξοδος μίας χώρας από μία νομισματική ένωση θα καταστήσει το ευρώ άκρως ευάλωτο σε κάθε επικείμενη οικονομική κρίση» επισημαίνει ο δημοσιογράφος των Financial Times, προειδοποιώντας για τη δημιουργία ενός αρνητικού «ιστορικού».

«Ορισμένες χώρες του πυρήνα, εκτιμούν ότι ο φόβος μίας εξόδου θα οδηγήσει τις ανυπάκουες χώρες στην επιβολή αυστηρών πολιτικών πειθαρχίας» συνεχίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει λέγοντας ότι χώρες όπως η Γαλλία προειδοποιούν ότι η απειλή εξόδου επί της ουσίας, μηδενίζει τον λόγο ύπαρξης του κοινού νομίσματος.

«Το μείζον ερώτημα είναι εάν τα μέλη της Ευρωζώνης θέλουν να καταστήσουν την απειλή εξόδου ως μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τονίζουν οι Financial Times.

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος, η νομισματική ένωση οφείλει να επιλύσει την ελληνική κρίση, αποφεύγοντας την απειλή της εξόδου. «Πρέπει να εξαντληθεί κάθε εναλλακτική οδός» συμπληρώνει, καταλήγοντας.