current views are: 6

8 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση17:30

Τσίπρας: Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής – Επαφές με Παυλόπουλο, Θεοδωράκη, Γεννηματά

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δημοσίευση 17:30’
αρθρο-newpost

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις. Ο κ. Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία για τον ίδιο λόγο με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ τώρα συναντά τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

Στη συνάντηση ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για την Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης και τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

«Κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβένρηση κατέθεσε σήμερα απισημο αίτημα στον ESM για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, μέχρι να φτάσουμε σε οριστική λύση. 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι αύριο οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν λενα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, καθώς και δέσμευση για απομείωση χρέους από την πλευρά των δανειστών. «Στόχος είναι ένας έντιμος συμβιβασμός» υπογράμμισε. 

«Προϋπόθεση είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και οι σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση από τους πιστωτές, για αναγκαία οριστική έξοδο από την κρίση»,  επεσήμανε και σημείωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια «έχουμε στο πλευρό μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εθνική συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. 

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα.

Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι ισορροπημένη.

Υποδεχόμενος τον Στάυρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα ενημερώσω όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έκανα και με τον κ. Παυλόπουλο. Το πραγματικό δεδομένο είναι η έγκυρη πληροφόρηση», ενώ επεσήμανε πως κινείται βάση της εντολής που του δώθηκε από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας. 


σχετικα αρθρα