Ανοιχτή επιστολή στον Μανφρεντ Βέμπερ, πρόεδρο του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, έστειλε ο πρώην ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κώστας Πουπάκης, με αφορμή την επίθεση του Βέμπερ στον έλληνα Πρωθυπουργό. 

Ο κ. Πουπάκης κάνει λόγο για Ανθελληνικό παραλήρημα, «κατά την μικρόψυχη και προπαγανδιστική ομιλία του σήμερα».

Παράλληλα, αναφέρεται στο ΕΛΚ με τον χαρακτηρισμό «κατ’ ευφημισμό μόνο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».


Δεν είναι αυτή κ. Βέμπερ η Ευρώπη που θέλουμε και πιστεύουμε, η Ευρώπη των Εθνών, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης, που είχαν οικοδομήσει, ηγέτες σαν τον Β. Ζισκάρ ντ´ Εστέν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Δεν είναι αυτά τα οικονομικά στοιχεία στην Ελλάδα που αναφέρετε, μια χώρα με διαρρηγμένο τον κοινωνικό ιστό, οικονομικά χρεωκοπημένη με χιλιάδες αυτοκτονίες, συσσίτια και εκατομμύρια φτωχούς.

Το μόνο που είναι ίδιο είστε εσείς κ. Βέμπερ-έχοντας και προσωπική άποψη, ο ίδιος όλες τις εποχές, όταν με το ίδιο μένος εναντίον της Ελλάδος και του λαού της, μας αποδοκιμάζατε στο παρελθόν μαζί με τους υπόλοιπους συμπατριώτες σας στο ΕΛΚ -χτυπώντας μάλιστα τις γροθιές σας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, όταν η τότε η Ν.Δ σαν αντιπολίτευσή, είχε αποφασίσει να μην στηρίξει τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική που εσείς για τον Ελληνικό λαό- απαιτούσατε να εφαρμόσει!

Δυστυχώς είστε Πρόεδρος ενός -κατ’ ευφημισμού-μόνο Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.