Να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης από όλες τις πλευρές προκειμένου να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι εάν η συμφωνία κλείσει μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τότε δεν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόταση που θα φτάσει Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για μια θετική κατάληξη. «Να πάμε σε μια συμφωνία που δεν θα έχει μπανανόφλουδες» είπε.

Μάλιστα σε ερώτηση για το αν το δημοψήφισμα έκανε καλό ή κακό στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι βοήθησε πολύ. Όπως εξήγησε ο λόγος που φτάσαμε στο σημερινό σημείο ήταν η στάση που κράτησαν οι εταίροι.

Μετά το δημοψήφισμα φυσικά και δεν πάμε για την ίδια συμφωνία που απορρίφθηκεπάμε με σημαντικές βελτιώσεις και αξιόπιστες προτάσεις πάνω στο κείμενο που μας είχε δοθεί, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το   ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η ρύθμισή του θα είναι ότι πιο σημαντικό έχει επιτευχθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συζήτησή για αυτό το ζήτημα θα ανοίξει άμεσα. Εξάλλου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι την εβδομάδα του δημοψηφίσματος ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος ενώ χθες ο πρέοδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του στους θεσμούς ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του χρέους. 

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθηνε πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μεταβεί στο Μαξίμου προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Όποτε θέλει ο κ. Μεϊμαράκης να έρθει στο Μαξίμου, μπορεί να έρθει να έχει την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή και η ψήφισή τους θα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σακελλαρίδης απάντησε καταφατικά.

«Η ψήφος θα δοθεί κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για την ευθύνη απέναντι στον λαό», είπε χαρακτηριστικά.