Συνάντηση είχαν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο μεταβατικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, διευκρίνισε ότι ζήτησε την εν λόγω επίσκεψη για να επαναλάβει και θεσμικά την κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα, δηλαδή την παραμονή στο ευρώ και το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στο εξωτερικό, ότι είμαστε ενωμένοι.

«Ζήτησα να ενημερωθώ από εσάς και να επαναλάβω ότι θέλουμε μια συμφωνία, ωστόσο οι εταίροι δεν πρέπει να είναι τόσο σκληροί μαζί μας. Οι ώρες για την Ελλάδα είναι κρίσιμες και εκτιμώ ότι έπρεπε να γίνει άμεσα ενημέρωση υπό τον ΠτΔ. Πρόθεση της ΝΔ ήταν πάντα η εθνική συνεννόηση και το καλό της πατρίδας. Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη για να μείνει στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ και αυτή είναι η εντολή που έχει λάβει ο κ. Τσίπρας».

Τη διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να πει το μεγάλο «ναι» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Ανεξαρτήτως συμπαθειών, είναι θέμα θεσμικό», είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας τη θέση του ότι η ενημέρωση των αρχηγών θα έπρεπε να είναι κοινή, καθώς «η κατά μόνας ενημέρωση που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε:

Αυτή την κρίσιμη ώρα είστε στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, αυτής της ιστορικής παράταξης, και εκφράζετε μία διαδρομή ιστορικής μνήμης γι' αυτή την παράταξη.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του κ. Μεϊμαράκη στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, «για να καταλήξουμε σε κοινά σημεία» όπως είπε και υπογράμμισε ότι «η σύσκεψη και τα συμπεράσματά της έπαιξαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, πράγμα που αναγνωρίζει και ο πρωθυπουργός και είναι σημαντικό, ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή, βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι».

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, βρεθήκαμε ενωμένοι και για να πούμε ότι δεν υπάρχει όχι μόνο πρόθεση ρήξης αλλά ούτε σκέψη, και επιπλέον ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να διασφαλιστεί αυτή η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη γιατί αυτά πάνε και τα δύο μαζί» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στη διαδρομή του κ. Μεϊμαράκη, σημείωσε:

Επειδή γνωρίζω και την προσωπική σας σχέση, αλλά και της οικογένειάς σας, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η παράταξη, όπως θεμελίωσε και δρομολόγησε την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, έτσι ακριβώς και σήμερα, χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος, θα βάλει "πλάτη" σε αυτή την πορεία, η οποία είναι μονόδρομος.