Πυρετός εργασιών για την ολοκλήρωση της πρότασης που θα σταλεί στους θεσμούς επικρατεί από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τις 15.30 μετά το μεσημέρι συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο, όπου εξετάστηκε το μείγμα των μέτρων που θα σταλούν απόψε στο Eurogroup και τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, ως προαπαιτούμενες δράσεις για τη συμφωνία. 

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να καταθέσει προς την πλευρά των πιστωτών το κείμενο προτάσεων της ελληνικής πλευράς με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει έχοντας ήδη γνωστοποιήσει, μέσω κυβερνητικών κύκλων, ότι αυτή θα έχει ως βάση το τελευταίο κείμενο Γιούνκερ με επιπλέον μέτρα.

Αυτό ωστόσο που φοβάται το Μαξίμου είναι μήπως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι τέτοιες που θα διαμορφώσουν ένα ασήκωτο πακέτο για την χώρα και τους πολίτες της σε μία προσπάθεια, όπως λένε, να τελειώνουν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπαράζ συσκέψεων και το πρωί

Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρέθηκαν νωρίς το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Λίγο πριν από τη μία από το Μέγαρο Μαξίμου έφυγε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις, ενώ το κατώφλι του Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος  για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. 

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν λεπτομερώς τα μέτρα που θα σταλούν σήμερα στους θεσμούς για την επίτευξη της συμφωνίας.