«Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της.
«Στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων το "φιάσκο" του Αστακού και η κατάσταση στο Ελληνικό δεν έχουν να κάνουν με τη συναίνεση. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας και την αδυναμία της προσπαθεί να την κρύψει πίσω από το θέμα της συναίνεσης» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 Ως «τριπλό συντριπτικό κάταγμα στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης» χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

«Κάποιοι υπουργοί, όπως ο κ. Παπακωσταντίνου τις προεξοφλούν, χθες ο κ. Ρέππας σε παρέμβασή του τόνιζε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο δημόσιο, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στη βουλή είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας με καθόλου κομψό τρόπο τον υπουργό Οικονομικών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκφράζοντας την άποψη πως κανείς δεν καταλαβαίνει τελικά τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση.