Ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει πρόγραμμα με υφεσιακά μέτρα, που δεν θα περιλαμβάνει αναπτυξιακό πακέτο. 

«Για τη συμφωνία, νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, έχω την αίσθηση ότι μπορεί να τελειώσουμε και σήμερα» εκτίμησε, μιλώντας στον Real FM, ενώ ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συμφωνίας είπε:

Διαβάζω διάφορα σενάρια, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ έχουμε μια συμφωνία που έχει έρθει στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι οι προτάσεις που έχει κάνει ο Γιούνκερ με πέντε σημεία, που αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας.

Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κοστολογηθούν και να ενταχθούν σε ένα κείμενο που καθρεφτίζει την ελληνική θέση. Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια όπου έχουμε μια θέση την οποία προσυπογραφούν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.

Σημείωσε, επίσης, ότι το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί πρέπει να είναι τελειωτικό και να μην είναι πάλι «μια δόση στον ναρκομανή», προειδοποιώντας ότι ένα υφεσιακό πρόγραμμα δεν θα περάσει από τη Βουλή:

Αν δεν είναι τελειωτικό, αν αυτό δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η χώρα και θα φύγουμε από αυτό το τέλμα, δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανείς σε αυτό. Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο, όχι να μας δώσουνε εν είδει εμπόρου ναρκωτικών προς ναρκομανή μια δόση για να τη βγάλουμε λίγους μήνες ακόμα.

Τέτοιου είδους πρόγραμμα εγώ δεν υπογράφω.

Το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε το "όχι" επειδή θέλει το τέρμα αυτής της πολιτικής.

Στο ερώτημα αν θα θέσει στην ΚΟ του ΑΝΕΛ ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την ψήφο των βουλευτών του, ο αρχηγός του κόμματος απάντησε:

Στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, όλα αυτά τα θέματα έχουν τεθεί, έχουν εγκριθεί αυτά που πέρασαν ως ελληνική θέση και , είμαστε όλοι σύμφωνοι, όπως έχει γίνει και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως εθνική θέση, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για να συμβεί αυτό, θα ξαναπεράσει από την Κ.Ο. για να το ξανασυζήτησουμε.