Τα σενάρια για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αθήνα αναλύει η Bild εν όψει μιας σκληρής συμφωνίας-μνημόνιο που προετοιμάζεται από τους εταίρους. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα εάν ο Τσίπρας επιλέξει να μείνει στο ευρώ δημιουργούνται τα εξής δεδομένα: 

  1. Μίνι ανταρσία κατά Τσίπρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη όπως γράφει η Bild σήμερα το πρωί ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως δεν θα συμφωνήσει  και πως δεν πρόκειται να μετατρέψει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ΝΑΙ. Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρει το άρθρο, και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος πρότεινε πως μια νέα συμφωνία με μέτρα πρέπει να τεθεί σε νέο δημοψήφισμα
  2. Ο κυβερνητικός εταίρος απορρίπτει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τη Bild οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει πως δεν θα δεχθούν σκληρά μέτρα, με τον Πάνο Κάμμένο να εναντιώνεται κυρίως στον ΦΠΑ στα νησιά και στις περικοπές των αμυντικών δαπανών. 
  3. Ο Τσίπρας ετοιμάζει τις κυβερνητικές αλλαγές σε επίπεδο συμμαχιών. Όπως γράφει η Bild ο Αλέξης Τσίπρας χθες ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει δυο περισσότερες έδρες από τους ΑΝΕΛ στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

«Αναζητώντας σύμμαχο για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη λιτότητα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο Σταύρος Θεοδωράκης προετοιμάζει την είσοδό του στην κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες. Θα βρεθεί στις Βρυξέλλες αύριο, όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ενώ δεν αποκλείεται να πετάξει για Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ. 
 

Διαψεύδει το «Ποτάμι»

Μέσω του εκπορσώπου Τύπου του κόμματος, το Ποτάμι διέψευσε το δημοσίευμα της Bild.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας κάνει λόγο για ξαναζεσταμένο φαγητό, ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν θα μπει στην κυβέρνηση και τονίζει ότι το μόνο που επιθυμεί είναι η στήριξη της χώρας. 

Ξαναζεσταμένα σενάρια από τη Bild.Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ν αποφύγει η χώρα την καταστροφή.

— Dimitris Tsiodras (@DTsiodras) July 9, 2015