current views are: 5

9 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:41

Σόιμπλε: Θα συζητήσουμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφουρτη.

Δημοσίευση 13:41’
αρθρο-newpost

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφουρτη.

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφουρτη, καθώς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτροχίασε την προσπάθεια προόδου. 

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρθηκε στο ελληνικό χρέος, τονίζοντας «θα εξετάσουμε την αναδιάρθωση χρέους», αν και σημείωσε ότι μια ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν θα λύσει τα προβλήματα». 

GERMAN FINANCE MINISTER SCHAEUBLE: WILL DISCUSS ROOM FOR DEBT RE-PROFILING – MNI #Greece

— Fabrizio Goria (@FGoria) July 9, 2015

GERMAN FINANCE MINISTER SCHAEUBLE: GREEK FINMIN SAID DEBT RELIEF WON’T SOLVE PROBLEMS – MNI

— Fabrizio Goria (@FGoria) July 9, 2015

 

«Η Ελλάδα είχε κάνει πρόοδο μέχρι το τέλος του 2014 και μετά έκαναν αυτές τις καταραμένες τις εκλογές. Όλα τα μέλη της ευρωζώνης πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες των προγραμμάτων διάσωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε ότι η συμπεριφορά του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου «είναι πιο συμβατική» σημειώνοντας ότι είναι πιο συνεργάσιμος απο τον προκάτοχο του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ακόμα περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις» είπε συμπληρώνοντας «δεν έχω δει ακόμη τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα» και τόνισε ότι «χρειάζεται να εφαρμοστούν μέτρα για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη. Η φαντασία μου ως προς το πώς θα οικοδομηθούν αυτά τα μέτρα πριν από τη Κυριακή είναι περιορισμένη».

«Άλλα προγράμματα διάσωσης απέδωσαν όπως στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία» σημείωσε.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ακόμη ότι «κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες».

 

 


σχετικα αρθρα