«Η άρνηση είναι επιλογή για τους ιεροκήρυκες και τους εμπρηστές». Με αυτή τη φράση ο επίτροπος της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζει την ανάγκη για συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν διαμηνύει πως «το παράθυρο της ευκαιρίας για συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει αναμφίβολα την Κυριακή» και συνέχισε τονίζοντας πως «πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει μέχρι τότε». 

Όπως εξηγεί, η εν λόγω συμφωνία είναι απαραίτητη, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση για την Ελλάδα

«Η Κομισιόν επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη» τονίζει, προσθέτοντας ότι «σε αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας».

«Κάθε άλλο σενάριο θα συνιστά μία συλλογική αποτυχία» συμπληρώνει ο κ. Μοσκοβισί.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη της συμφωνίας, εξηγεί ότι για να καταστεί εφικτός ο συμβιβασμός απαιτούνται τρία συστατικά: η δέσμευση, η πολιτική βούληση και ο ρεαλισμός.

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν» τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. 

Ο κ. Μοσκοβισί εξάλλου κάνει λόγο για ορισμένους «που μπορούν ή θέλουν να εκτροχιάσουν τη συμφωνία» ωστόσο σημειώνει πως «η συλλογική μας ευθύνη είναι να βρούμε μέχρι την Κυριακή μία καλή συμφωνία που θα διαφυλάσσει με ακεραιότητα το ευρώ και τη δύναμη του Ευρωπαϊκού σχεδίου».