Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Όλες οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις θα συζητηθούν σήμερα το πρωί στις 10:30 στο διευρυμένο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, που θα συνεδριάσει στη Λεωφόρο Συγγρού υπό τον Βαγγέλη Μειμαράκη

Δεδομένου ότι θα έχει διευρυμένη σύνθεση και θα συμμετέχουν οι συντονιστές και οι τομεάρχες, θα είναι σχεδόν η μισή γαλάζια Κ.Ο. στη συνεδρίαση αυτή. 

Επί της ουσίας από τη ΝΔ, λένε πως είναι θετικό βήμα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση, κατέθεσε επιτέλους προτάσεις. Ωστόσο στη ΝΔ περιμένουν να δουν αυτές τις προτάσεις και να τοποθετηθούν.

Επειδή στη ΝΔ δεν έχουν λάβει από την κυβέρνηση το κείμενο της συμφωνίας, δεν έχουν πάρει κάτι στα χέρια τους και όλα έχουν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι που από το μεσημέρι είχαν καταγγείλει ότι η εθνική συνεννόηση γίνεται επίσημα και υπεύθυνα και όχι με ανώνυμες διαρροές. Όταν μάλιστα πρόκειται για ένα μίνι φορολογικό και ένα μίνι ασφαλιστικό με μέτρα δισεκατομμυρίων. Και επίσης δικαιωμένοι για τα όσα διαρρέονταν περί συνομιλίας Τσίπρα-Μεϊμαράκη που δεν υπήρξε ποτέ, παρά το γεγονός ότι κάποιοι κατηγόρησαν τη ΝΔ. 

Κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και μια συμφωνία βιώσιμη και δίκαιη, όπως τόνισε χθες και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.