Την επικινδυνότητα μιας συμφωνίας για τον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει σε άρθρο του το Politico. 

Όπως τονίζει το άρθρο τα κομματικά ακροατήρια δεν έχουν την ίδια άποψη με εκείνους ότι μια μη συμφωνία θα ήταν επώδυνη και για τις δύο πλευρές.

«Μετά από μήνες καυστικών συνομιλιών και υπό τον κίνδυνο να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, το να υπάρξει μια συμφωνία προϋποθέτει περισσότερο την αμοιβαία εμπιστοσύνη και λιγότερο το πόσος θα είναι ο ΦΠΑ στην τάδε ή την δείνα υπηρεσία», αναφέρει το άρθρο.

Μόνο που αυτή δεν θα πρέπει να κερδηθεί μόνο μεταξύ των εταίρων στην Ευρωζώνη, αλλά και στο εσωτερικό πεδίο. Η Γερμανία, ήδη, αντιμετωπίζει δίνες εσωτερικών αναταραχών στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, με τον Σόιμπλε να προΐσταται της πεποίθησης ότι η Αθήνα δεν θα καταφέρει ποτέ να εφαρμόσει όλα αυτά τα μέτρα. Μάλιστα, το χοντροκομμένο αστείο του, χθες στη Φρανκφούρτη, ότι θα δεχόταν το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη αντί της Αθήνας, δείχνει ολοκάθαρα την έλλειψη εμπιστοσύνης του Γερμανού ΥΠΟΙΚ προς την Ελλάδα.

Το άρθρο, με τη σειρά του, κάνει λόγο για τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, οι οποίοι μπορούν να αντιταχθούν στα νέα μέτρα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι το καλύτερο άλλοθι για να μην κάνουν πίσω. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία ομοιάζει με προδοσία της θέλησης του λαού.