Εγκαίρως και νομίμως υπογεγραμμένη ελήφθη από τους τρεις θεσμούς η ελληνική πρόταση, η οποία αυτή την ώρα αξιολογείται από τους κ.κ. Γιουνκέρ, Ντράγκι και Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Μαργαρίτης Σχοινάς «οι θεσμοί θα έχουν υποβάλει την αξιολόγησή τους στο Eurogroup, πριν από το τέλος της ημέρας».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαίωσε ότι Γιουνκέρ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ έχουν τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα, προκειμένου να αναλύσουν την ελληνική πρόταση και να υποβάλουν την εκτίμησή τους στον ESM και το Eurogroup. «Η αξιολόγηση προχωράει κανονικά και το επόμενο βήμα είναι το αυριανό Eurogroup» τόνισε ο κ. Σχοινάς. 

«Είναι θεσμικό καθήκον και των τριών θεσμών να δώσουμε την αξιολόγησή μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Eurogroup, προκειμένου να αποφασίσουν επί του ελληνικού αιτήματος» σημείωσε και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του άρθρου 13 του ESM, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη μέλη.