Να υπάρξει συμβιβασμός για μια βιώσιμη συμφωνία κάλεσε την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «η τελική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ακραία υφεσιακά μέτρα» ενώ καλεί την κυβένρηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η παραμονή της χώρας στην  Ε.Ε. και στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Η κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της στους θεσμούς. Έχουμε τονίσει εγκαίρως ότι η τελική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι ακραία υφεσιακά μέτρα. Η χώρα όμως οδηγήθηκε σε ένα δίλημμα και μία καταληκτική ημερομηνία επιλογής, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα απόδοσης και επιμερισμού ευθυνών.

Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει συμβιβασμός για μία βιώσιμη συμφωνία  και να αποκλειστούν οριστικά τα σενάρια χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη.
Είναι η ώρα για τους εταίρους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απομονώνοντας τα πλέον συντηρητικά στοιχεία. Είναι η ώρα της μέγιστης ευθύνης για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών δεν διασφαλίζεται με όσα θα επακολουθήσουν μίας ενδεχόμενης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και δεν διατηρείται με την επιστροφή στο παρελθόν.