Φαιδρές και ανόητες χαρακτήρισε τις χτεσινές καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου για κερδοσκοπικά παιχνίδια, στα οποία φέρεται ότι συμμετείχε και η ίδια, η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε περαιτέρω με τις λεπτομέρειες αυτών των τουλάχιστον ανόητων ισχυρισμών», είπε."Δεν μπορώ να ξέρω ο κάθε ηλίθιος τι εικασίες μπορεί να κάνει τι συνωμοσίες μπορεί να εφευρίσκει", πρόσθεσε

Η κα Ξαφά ανέφερε ότι «όποιος εξαπολύει τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού και άλλων ατόμων, καλό θα είναι να έχει και αποδείξεις» και τόνισε:

«Σε αυτή την περίπτωση όχι απλώς δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά η εταιρία μου, η IJ Partners, έβγαλε χθες ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει ότι αγόρασε ποτέ CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) πάνω σε ελληνικά ομόλογα, ή ότι κάποιο από τα στελέχη της αγόρασε CDS ποτέ. Το θέμα λήγει εκεί.»

Θυμίζουμε ότι η καθηγήτρια - οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, ορίστηκε Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τον Ιούλιο του 2004.

Στο ΔΝΤ, εργάστηκε και μετά τις σπουδές της επί 10ετία  (1980-90), αρχικά στο Ευρωπαϊκό τμήμα και αργότερα στο τμήμα PDR (Policy Development and Review), όπου επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Από το 1991 μέχρι το 1993 εργάστηκε στην Αθήνα ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ενδεχομένως η θητεία της; στο ΔΝΤ, της δίνει την άνεση να υβρίζει ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο της ελληνικής Βουλής, όσο και αν- πολιτικά- έχει υποπέσει σε ατόπημα...