«Η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα στην κατεύθυνση που επέλεξε να συγυρίσει τα δημόσια οικονομικά, να σταματήσουμε παράγουμε έλλειμμα και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή. Κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και απαντώντας στις βολές που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός είπε ότι ο λαός ξέρει πως οι κυβερνητικές επιλογές είναι ο μόνος δρόμος, και τα υπόλοιπα τα χαρακτήρισε «σειρήνες που οδηγούν στη χρεοκοπία».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου στην επιτάχυνση των διαδικασιών των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει πια χρόνος, πρέπει να γίνουν όλα τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δίνει τα «φιλέτα» στο μεγάλο κεφάλαιο και εφαρμόζει πολιτικές υπέρ του ενώ επετέθησαν και στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ασκεί υποκριτική, δήθεν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ απαντώντας στις αιχμές του ΚΚΕ ότι συμβαδίζει με την κυβέρνηση και της κυβέρνησης ότι συμπλέει με το ΚΚΕ, δήλωσε ότι η ΝΔ δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά αλλά είναι μπροστά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πάντως αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης τάχθηκε υπέρ αυτής όχι όμως στη συναίνεση στη συνενοχή και στην επιλογή του λάθους.

Υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας τάχθηκε ο Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑΟΣ αρκεί –όπως είπε- να είναι λελογισμένη και να γίνει με κανόνες διαφάνειας.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι τα 50 δισ. ευρώ που περιμένει από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι όνειρο θερινής νυκτός και τελικά εκτίμησε θα μαζέψει μόλις μερικά δισ. ευρώ.