Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την πεποίθησή του πως οι ΗΠΑ δεν θα δεχθούν ένα «όχι» από την πλευρά της Ευρώπης, αν η Ελλάδα πει το «ναι» για την παραμονή της στην Ευρωζώνη, εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε, η πεποίθησή του πηγάζει από τη σαφή δέσμευση που έλαβε κατά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως από τους τέσσερις που παίζουν ρόλο στην διαπραγμάτευση, (Ολάντ, Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ) μόνο η Μέρκελ δεν έχει δώσει το κατάλληλο σήμα για τη συμφωνία γεγονός που όπως είπε πανικοβάλει την Αθήνα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, έχει πληγωθεί από τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ότι είναι εκνευρισμένος με τους Γερμανούς

Πάντως, κατά τον κ. Θεοδωράκη, οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για το πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, αλλά για το να λάβει η πρόταση μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή.

Ειδικά για τη Γερμανία, είπε ότι παίζει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων που προκαλεί ανασφάλεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε πως η συμβολή του Ολάντ ήταν τεράστια στη διαπραγμάτευση.