Η Άνγκελα Μέρκελ, όποια και να είναι η κατάληξη της ελληνική κρίσης, θα είναι σίγουρα η χαμένη της υπόθεσης, εκτιμούν οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κ. Μέρκελ πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει το νέο ελληνικό πρόβλημα διατηρώντας την Ελλάδα στο ευρώ ή… εάν θα διασώσει τα χρήματά της διακινδυνεύοντας την ευστάθεια της Ευρωζώνης.

Για την Καγκελάριο, η διάσωση της Ελλάδας ενέχει κινδύνους, καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Στον αντίποδα, αντιτείνει, το Grexit θα στιγματίσει την ίδια, η οποία θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Η Μέρκελ δεν μπορεί ούτε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησής της, δίνοντας αρκετά χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ούτε και να σπρώξει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά μέσω ενός Grexit» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Όποια και εάν είναι η επιλογή της, προσθέτουν οι Financial Times, ο δρόμος που καλείται να διανύσει είναι απρόβλεπτος.

«Η κ. Μέρκελ θα κριθεί όχι μόνο από τον γερμανικό λαό, στις εκλογές του 2017, αλλά και από την ιστορία» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Η ισχυρότερη ηγέτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε παντογνώστης  ούτε ανίκητη, καταλήγουν οι Financial Times.