Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης προς τους Θεσμούς.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση θέτει το δίλημμα «μνημόνιο ή grexit», το οποίο είναι το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα που είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι και τα άλλα κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα που είναι χειρότερο από αυτό του Γιούνκερ.

Επιπλέον σημείωσε ότι είναι «κείμενο τελειωμένο», καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση θα γράφει τα πάντα κατ΄υπόδειξη της χειρότερης τρόικας». Επισήμανε, δε, ότι αυτό έχει ήδη την εξουσιοδότηση από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καθώς υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι καλοί μαθητές που γίνανε καλύτεροι από τους εκπαιδευτές τους έχοντας προχωρήσει σε μίνι πραξικοπήματα, fast track διαδικασίες στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», σημειώνοντας ότι «πάντοτε ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού». 

Στη συνέχεια, και σχετικά με το δημοψήφισμα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «έπρεπε να τεθούν στο δημοψήφισμα και οι προτάσεις των δανειστών και οι δικές σας, αλλά εσείς θέλατε να υφαρπάξετε ένα "όχι" για να το χρησιμοποιήσετε στον τυχοδιωκτισμό σας».