Να βάλουμε τέλος στο διχασμό που με το λόγο μας προκαλέσαμε στην κοινωνία, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι σε κρίσιμη καμπή.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι απομένουν πια ελάχιστες ώρες, με τη χώρα να είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα στράφηκε τελικά κατά της χώρας, διχάζοντας το λαό και κάνοντας χειρότερη τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

«Για το ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι η ασπίδα προστασίας του ελληνικού λαού» είπε ακόμη.

«Η θέση της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη» υπογράμμισε και εξήγησε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ το δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ, τονίζοντας:

Όχι στη ρήξη και στο Grexit, ναι στην ενεργή συμμετοχή στην καρδιά του ευρώ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης την φέρει η κυβέρνηση, η οποία και έχει εντολή για λύση.

Όπως ανέφερε, το Eurogroup δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα, είπε ότι «είναι αναντίστοιχα με τις κόκκινες γραμμες που έχουν διατυπωθεί, αλλά δεν θα τοποθετηθούμε σήμερα για τα μέτρα» προσθέτοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα να αποτιμήσουμε τη συμφωνία, τώρα είναι η ώρα να πετύχουμε τη συμφωνία».