ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτση: Ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2015, 05:54 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2015, 05:54
Κυρίτση: Ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή
Facebook Twitter Whatsapp

Τον λόγο που ψήφισε «παρούσα» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή ανέλυσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον λόγο που ψήφισε «παρούσα» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή ανέλυσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση.

«Η πρόταση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μέσα σε ένα πλαίσιο ωμών εκβιασμών και τετελεσμένων από τους δανειστές μας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας και κυρίως με το γενναίο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου» τονίζει και προσθέτει: 

Ο λαός μάς δέσμευσε και όρισε μια νοητή αλλά ξεκάθαρη γραμμή. Μια λαϊκή κόκκινη γραμμή από την οποία  δεν μας επιτρέπεται να πάμε πιο πίσω. Δεν μας επιτρέπεται να την παραλλάξουμε, να την ερμηνεύσουμε λάθος, να τη χρησιμοποιήσουμε, να την ξεχάσουμε ή να την παραδώσουμε κάτω από πιέσεις και κυνικές απειλές σε όσους στραγγαλίζουν συστηματικά τη χώρα. Μπορούμε να παραβλέψουμε ή να διαπραγματευτούμε πολλές κόκκινες γραμμές, αλλά την κόκκινη γραμμή που έβαλε ο λαός με τη γενναία στάση του δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

Η βουλευτής αναφέρει ότι «αυτό που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε έκανε τον καθένα από μας να αναμετρηθεί με τη συνείδηση και τις αρχές του. Και είναι μια αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί». Τονίζει ότι η ψήφος της δεν είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησης, «είναι μια ψήφος δύσκολη, που υπακούει στη συνείδησή μου και κυρίως στο “όχι” που με γενναιότητα διατράνωσε ο ελληνικός λαός».

Και καταλήγει:

Η αριστερά πρέπει να απελευθερώνει και να ανοίγει νέους δρόμους, υπηρετώντας την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, δηλώνοντας παρούσα στους αγώνες και τις μάχες που έρχονται για μια άλλη πορεία της χώρας με πρωταγωνιστή και κυρίαρχο το λαό.