Σφοδρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης της κυβέρνησης.

«Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ πρόεδρος Βουλής που αντιπολιτεύεται με τόσο σφοδρό τρόπο την κυβέρνησή του, δεν έχει υπάρξει προηγούμενο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην πρωινή εκπομπή του Mega, σε σχόλιό του για την τετράωρη καθυστέρηση στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή. 

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Ακόμα συμφωνία δεν έχουμε, αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό που ταξιδεύει και το ίδιο και ο υπουργός του με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη από όση είχαν όλοι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του τα προηγούμενα χρόνια». Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή δεν θέτει θέμα δεδηλωμένης, αν και όπως είπε «σε οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική στιγμή εάν μια κυβέρνηση έχανε 17 βουλευτές σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία, το πρώτο πράγμα που θα έκανε η αντιπολίτευση θα ήταν να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».

«Αυτή την στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η επίτευξη συμφωνίας. Η Νέα Δημοκρατία, δεν ψήφισε χθες τα μέτρα. Δυστυχώς η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, είναι το χειρότερο από τα τρία».

Μανιτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου και πρώην υπουργός της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αντώνης Μανιτάκης, επισήμανε με τη σειρά του ότι οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αρχή της δεδηλωμένης.

«Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αρχή της δεδηλωμένης. αριθμητικά η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία», είπε και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει η πλειοψηφία των βουλευτών που έχουν δώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία. Το σύνταγμα μιλάει με αριθμούς. Αν μετρήσουμε τους αριθμούς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

«Εν δυνάμει και κατ' εξέλιξη μπορούμε να κάνουμε ότι σχόλιο θέλουμε. Σε λίγες μέρες θα έρθουν στη βουλή οι νόμοι και θα τεθεί πάλι θέμα εμπιστοσύνης», κατέληξε.