Υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι είχαν επιφυλάξεις, αλλά τελικά αποφάσισαν ότι θα έπρεπε με δεδομένη βεβαίως και τη στάση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξουν το συμφέρον της χώρας.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ άφησε ανοιχτή τη στάση των ΑΝΕΛ όταν έρθει το κείμενο των θεσμών.

Η εκπρόσωπος Tύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε: «Νομίζω ότι περιμένουμε να δούμε από την πλευρά των δανειστών εάν θα αποδεχθούν την πρόταση που έστειλε η ελληνική πλευρά για να προχωρήσει η διαδικασία και να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έντιμη για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Οι ΑΝΕΛ όπως ξέρετε πάντοτε σε κάθε περίπτωση προτάσσουν το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Είναι γεγονός ότι όλοι μας έχουμε προβληματιστεί, όλοι ανησυχούν. Υπήρξαν σαφέστατα βουλευτές οι οποίοι είχαν κάποιες επιφυλάξεις και νομίζω ότι είναι απόλυτο δικαίωμά τους. Αλλά τελικά αποφάσισαν ότι θα έπρεπε με δεδομένη βεβαίως και τη στάση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξουν το συμφέρον της χώρας και να μην ψηφίσουν ένα όχι βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες και κυρίως τους Έλληνες πολίτες σε περιπέτειες.

Θα πρέπει να δούμε καταρχήν ποια συμφωνία θα υπάρξει γιατί από τους δανειστές έχουμε πικρή εμπειρία. Από εκει και πέρα κάθε φορά αναλόγα με το τι έρχεται στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα συναποφασίσουν και θα πράττουν ανάλογα προτάσσοντας πάντα το συμφέρον της χώρας».