Αποδείξεις και ψηφισμένους νόμους θέλουν οι δανειστές για να πεισθούν για τις ειλικρινείς προθέσεις της ελληνικής πλευράς

Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στο Eurogroup έθεσαν στις δηλώσεις τους θέμα εμπιστοσύνης. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο... απαιτώντας άμεση ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων που «τάζει» στις προτάσεις της η Ελλάδα. 

«Πρέπει να υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα υπάρξει άμεση εφαρμογή αυτών των μέτρων. Η νέα απροθεσμία που «τρέχει» είναι να νομοθετηθούν τα μέτρα της ελληνικής πρότασης εντός των επόμενων 14 ημερών», είπε ο αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Σέλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιρλανδός υπουργός Μάικλ Νούναν, που είπε πως είναι θετική η συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβουλιο και πως «θα δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη αν μπορούν να εφαρμόσουν τα όσα προτείνουν» 

«Εφόσον έχουν πλειοψηφία και διακομματική υποστήριξη να φέρουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες άμεσα στη Βουλή», κατέληξε.  

«Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις που θα είναι απαιτητικές, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη», τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. 

«Όλες οι κυβερνήσεις έδιναν υποσχέσεις αλλά δεν τηρούνταν», είπε ο κ. Σαπέν