Το Eurogroup πιέζει για ακόμη περισσότερα μέτρα

Το Eurogroup πιέζει για ακόμη περισσότερα μέτρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητούν από την Αθήνα περισσότερα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο:

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είπαν στον έλληνα ομόλογό τους ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω από μια αρχική δέσμη προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο διάσωσης.

Νωρίτερα, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, προσερχόμενοι στο Eurogroup, στις δηλώσεις τους έθεσαν θέμα εμπιστοσύνης, απαιτώντας άμεση ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων που «τάζει» στις προτάσεις της η Ελλάδα. 

«Πρέπει να υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα υπάρξει άμεση εφαρμογή αυτών των μέτρων. Η νέα απροθεσμία που «τρέχει» είναι να νομοθετηθούν τα μέτρα της ελληνικής πρότασης εντός των επόμενων 14 ημερών», είπε ο αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Σέλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιρλανδός υπουργός Μάικλ Νούναν, που είπε πως είναι θετική η συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβουλιο και πως «θα δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη αν μπορούν να εφαρμόσουν τα όσα προτείνουν» 

«Εφόσον έχουν πλειοψηφία και διακομματική υποστήριξη να φέρουν τις νομοθετικέςπρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες άμεσα στη Βουλή», κατέληξε.  

«Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις που θα είναι απαιτητικές, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπιστοσύνη», τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν

«Όλες οι κυβερνήσεις έδιναν υποσχέσεις αλλά δεν τηρούνταν», είπε ο κ. Σαπέν. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο