«Τώρα που ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή της μεγάλης ευθύνης, πρέπει οι εταίροι και το ΔΝΤ να ανταποκριθούν», διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο Mega, o πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα σενάρια περί Grexit δήλωσε:

Όταν είχα μιλήσει με τον κ. Σόιμπλε για το Grexit, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Τότε είχαμε τεράστια ελλείμματα, τώρα έχουν φτάσει σε μικρά πλεονάσματα. Εάν είχαν όλα κινηθεί γρήγορα, δεν είχαμε λάθη και σκοπιμότητες, δεν θα τολμούσε κανείς να θέσει στο τραπέζι τέτοιες ιδέες, αλλά ακόμα και τώρα δεν πιστεύω πως είναι στο τραπέζι.  Τώρα φτάσαμε στο ύψος του πρώτου μνημονίου. Δεν έπρεπε να φτάσουμε στη θέση αυτή. Πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία. Τώρα που ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή της μεγάλης ευθύνης, πρέπει οι εταίροι και το ΔΝΤ να ανταποκριθούν. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η συμφωνία πρέπει να κλείσει και να αρχίσει η εφαρμογή της, ώστε να δούμε τα αποτελέσματά της. «Σημασία έχει το κλίμα και η εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

Υπάρχουν προβλήματα σε 19 διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές κοινωνίες και διαφορετικά πολιτικά σκηνικά.  Οι εταίροι διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά διαπραγματεύονται με την Ελληνική Δημοκρατία. Πίσω από αυτή υπάρχει η Ελλάδα ως τόπος.

«Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να γίνει μία χειρονομία από την πλευρά των θεσμών για να απεμπλακεί η υπόθεση αυτή. Κάποιοι αντιλαμβάνονται τι είχε συμβεί τότε, όταν εμείς λαμβάναμε αποφάσεις. Εμείς εάν προχωρούσαμε χωρίς τις εκλογές, θα πηγαίναμε σε μία λύση χωρίς μνημόνιο 3; Πως φτάσαμε εμείς από το mail Χαρδούβελη στο μνημόνιο 3;», είπε ακόμη.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που ανήκουν στο λόμπι της δραχμής και φάνηκε και χθες αυτό». 

«Πρέπει να πούμε στους εταίρους πως θα αντιμετωπίσουμε τα πολιτικά προβλήματα, αφού υπογράψουμε τη συμφωνία ως έθνος. Υπάρχει η αρχή της συνέχειας του κράτους», κατέληξε.