«Όταν διαφοροποιούνται βουλευτές πρέπει να υπάρξει ανεξαρτητοποίηση ή διαγραφή. Θέμα δεδηλωμένης δεν υπάρχει». Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Με συναίνεση και με βαθιά κατανόηση πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Όποιοι συστήνουν πειθαρχικές διώξεις, που δεν έχουν σχέση και με την κουλτούρα της αριστεράς, σφάλουν. Τα στελέχη αυτά διαφοροποιήθηκαν και πρέπει να κατανοήσουμε τη βαθιά ιδεολογική θέση.

Μόνο με συνεννόηση. Η στάση τους ήταν το ίδιο συνεπής και πατριωτική και με συνεννόηση και αλληλοκατανόηση θα λυθούν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ρήξη γιατί είναι κορυφαία στελέχη, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα, όποιοι διαφωνούσαν, συμμορφώνονταν με τη συλλογική απόφαση. Πρέπει να συνεννοηθούν παρά να παρθούν αποφάσεις πειθαρχικών διώξεων. Παρά το ότι διαφωνώ με τη στάση τους, δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πειθαρχικά μέτρα. Είναι ευκολότερο να συνεννοηθούν και θα συνεννοηθούν με τον πρόεδρο. Θεωρώ ότι το ρήγμα είναι αντιμετωπίσιμο, διότι έχεις να κάνεις με έναν ευφυή άνθρωπο, ο οποίος διαφοροποιείται. Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η συνεπέστερη όλων μας. ¨Εχει εκφράσει τις απόψεις της. Πολλοί στεναχωριούνται, γιατί από το θεσμό που υπηρετεί, εκφράζεται όπως εκφράζεται. Θεωρώ σε αυτή τη φάση, αν λυθεί με το πνεύμα που σας είπα το εσωτερικό ρήγμα, δεν πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».