Νέο δημοσίευμα από τη γερμανική Bild, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά ένα πακέτο ύψους 115 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, για την επόμενη τριετία.

Η είδηση για το ύψος της οικονομικής βοήθειας που θα χρειαστεί η χώρα μας έπεσε σαν κεραυνός, σύμφωνα με την εφημερίδα κι αυτό προκύπτει από το γεγονός πως "η Αθήνα έχει δισεκατομμύρια κρυφών χρεών, καθώς το πρώτο μισό του 2015, το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωσε τα χρέη του σε ιδιωτικές εταιρίες, που ανέρχονται σε περίπου πέντε δισ. ευρώ. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση δάνεισε δισεκατομμύρια σε δήμους και δημόσιες εταιρίες".

Γι' αυτό και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -αναφέρει η Bild- έριξε στο τραπέζι το πενταετές Grexit, έγκαιρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που πρσθέτει: "Σε αυτό βοήθησε και ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι ελληνικές προτάσεις από περίπου 10 από τις 19 παρευρισκόμενες χώρες, με πρώτη και κύρια τη Γερμανία.

Η γερμανική πλευρά επέμεινε σε αλλαγή δομής του δημοσίου. Αυτό περιλαμβάνει, όπως έγινε γνωστό από χτες, τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας ύψους 50 δισ. ευρώ, σε κάποιο ειδικό ταμείο αρωγής, που θα αναλάβει την ταχύτερη ιδιωτικοποίησή τους, με σκοπό την μείωση του ελληνικού χρέους".