«Όταν τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, υπάρχει τοίχος. Και αυτό το επαναλαμβάνουμε όποτε χρειαστεί και γι' αυτό πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη δευτερολογία του, στη σύσκεψη φορέων στο Ναύπλιο. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι πολλές φορές ο πολίτης ταυτίζει τον υπουργό με τη δημόσια διοίκηση, ενώ πολλές φορές ταυτίζεται κι ο υπουργός με αυτήν και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ταυτισμένη με τον λαό, που την εξέλεξε - είμαστε σύμμαχοι με κάθε πολίτη, ενάντια σε μια δημόσια διοίκηση που πρέπει να αλλάξει, τόνισε.

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνικότητα των τραπεζών, ενώ σε ό,τι αφορά την ανεργία και «απαντώντας» σε επισήμανση, που του έγινε, για γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αφ' ενός μεν αναφέρθηκε στη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αφ' ετέρου δε επισήμανε ότι, κατά την γνώμη του, το πρόβλημα δεν είναι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ή η μερική απασχόληση, αλλά το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπήρχαν πολύ δύσκαμπτες - όπως ανέφερε - μορφές απασχόλησης, που ευνοούσαν, σε πολλές περιπτώσεις, την ανομία.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στήριξης της εργασίας - έστω και με την μορφή της μερικής απασχόλησης- υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά γίνονται νόμιμα, ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνισθούμε τους μισθούς της Κίνας και των Ινδιών, για παράδειγμα,και δεν μπορούμε να συμπιέσουμε και το μισθό του έλληνα εργαζόμενου σε αυτά τα επίπεδα, για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδευε τον πρωθυπουργό, απαρτιζόταν από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Υγείας Χρήστο Αηδόνη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτσούκο.