«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκη και όλοι έχουμε δεσμευθεί να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα αφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» τόνισε ο Ματέο Ρέντσι, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. «Η Ιταλία τείνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα και θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία» υπογράμμισε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στο ιταλικό προξενείο στο Κάιρο. 

Προφανώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για την Ευρώπη. Όσο επώδυνο και αν είναι να διαπραγματευόμαστε για την Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να φτάσουμε σε μια λύση.

Όπως είπε, σε σχέση με το σημείο εκκίνησης της διαπραγμάτευσης, πλέον βρικόμαστε πολύ κοντά, οι αποστάσεις έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό. Και πρέπει να αντιμετωπίσουμε και άλλα ζητήμα.

Και υπογράμμισε:

Η Ιταλία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να φέρει τη φωνή της Ευρώπης και σε άλλα σημεία του πλανήτη που πρέπει να είναι παρούσα. Ειναι σημαντικό να έχουμε συμφωνία για να αποκτασταθεί η εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες, αλλά και προς τους ευρωπαίους πολίτες, αλλιώς θα χάσουν την εμπιστοσύνης τους στην Ευρώπη.