Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις, μετά την εμμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπάρξει Grexit και τις σοκαριστικές απαιτήσεις που ζητά το Eurogroup στο προσχέδιο που υπέβαλε στη Σύνοδο Κορυφής.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «κείμενο-τέρας», όπου περιέχονται απαιτήσεις που δεν υπήρχαν έως σήμερα στις συζητήσεις. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στην τετραμερή που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, δίνεται μάχη από την ελληνική πλευρά προκειμένου να επικρατήσει η λογική και να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα μέτρα που ζητά ο Σόιμπλε. 

Η Σύνοδος Κορυφής διακόπηκε προσωρινά και ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Το κλίμα είναι βαρύ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. 

Η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη δήλωσε ότι: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη» και έκανε λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης». 

Ο γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του σημείωσε ότι επι της ουσίας το διακύβευμα απόψε είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και το ποιά Ευρώπη θέλουμε, ενώ ο έλληνας