Βολές κατά των δανειστών ρίχνει η ιστοσελίδα Iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας την ώρα που είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την Ευρωζώνη «λέσχη εκβιαστών, φτωχοποίησης και καταλήστευσης χωρών», ενώ στηλιτεύει τα σενάρια αποπομπής Λαφαζάνη και Στρατούλη από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά το άρθρο:

Συγκεχυμένες και ασαφείς είναι οι πληροφορίες γύρω από το Eurogroup, το οποίο διακόπηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου (11/7) και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Έγκυροι παρατηρητές κάνουν λόγο ότι οι περισσότεροι υπουργοί οικονομικών ζητάνε ακόμα περισσότερα μέτρα (!) από την κυβέρνηση και εχέγγυα αξιοπιστίας (!) για την εφαρμογή τους.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα όλος, σχεδόν, ο συστημικός Τύπος παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την Κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τι μύχιες επιθυμίες του ως «πληροφορίες».

Γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στην χώρα η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται πιθανότατα με πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ερώτημα πάντως παραμένει αν εντός της Κυριακής θα μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους «θεσμούς» καθώς και η έκταση και το βάθος των μέτρων που θα περιέχει αυτή η συμφωνία, πολύ περισσότερο που ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε. και πρόκειται να γίνει μόνο η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης.