Ολοκληρώθηκε η τετραμερής συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής που διακόπηκε για τις περαιτέρω διαβουλεύσεις. 

Οι διαφωνίες παραμένουν πολύ μεγάλες, με αιχμή το προσχέδιο που κατέθεσε το Eurogroup ως εισήγηση στη Σύνοδο Κορυφής. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πενταετές Grexit, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα-σοκ που ζητούνται. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη μίνι συνάντηση Κορυφής μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ, υπήρξε μια πολιτική μάχη για να αποφευχθεί το σενάριο που προβλέπει το Eurogroup. Στη συνάντηση μετείχε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο τραπέζι βρέθηκαν τα νέα σημεία αγκάθια, όπως το fund που ζητείται να δημιουργηθεί στο Λουξεμβούργο για τη μεταφορά πολύτιμης κίνητης περιουσίας, καθώς και το δημόσιο χρέος και πώς θα είναι η διατύπωση στη συμφωνία για έναρξη της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης. 

Αγκάθι παραμένει και η συμμετοχή του ΔΝΤ στην τρόικα, σε ένα ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ένα ακόμη θέμα που έβαλε στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση είναι το ζήτημα της ρευστότητας και της αποκατάστασης της ομαλότητας στις τράπεζες. 

Το κείμενο των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση «τέρας», καθώς προβλέπει μέτρα που δεν είχαν ζητηθεί μέχρι σήμερα.