Κομμάτια από άρθρο του, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, δημοσιεύει στο ιστολόγιό του ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαπολύοντας πυρά κατά του γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και Eurogroup ποτέ δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας. Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σκοπός τους ήταν να ανοίξουν το δρόμο σε αυτό που ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν "ιδανικό" πολύ πριν η κυβέρνηση μας εκλεγεί: Ότι η Ελλάδα πρέπει να ωθηθεί εκτός Ευρωζώνης προκειμένου να αναγκαστούν σε πειθαρχία τα κράτη μέλη στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης» τονίζει και συνεχίζει:

Αυτό δεν είναι θεωρία. Πώς ξέρω ότι το Grexit είναι σημαντικό κομμάτι του σχεδίου Σόιμπλε για την Ευρώπη; Γιατί μου το είπε!

Ο κ. Βαρουφάκης προσθέτει «Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως έλληνας πολιτικός που κριτικάρει το γερμανικό τύπο για τη δυσφήμιση των λογικών μας προτάσεων, την άρνηση του Βερολίνου να σκεφτεί σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο για reprofiling χρέους, την πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να προκληθεί ασφυξία στην κυβέρνησή μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζές μας. Έγραψα αυτό το άρθρο ως ευρωπαίος παρατηρητής του ξεδιπλώματος ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την Ευρώπη: Του σχεδίου του Δρ. Σόιμπλε».

Και κατέληξε ο τέως ΥΠΟΙΚ:

Και ρωτώ μια απλή ερώτηση τους αναγνώστες της Die Zeit

Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε;

Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;