current views are: 8

13 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση00:54

Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες

Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, εκτός του τραπεζιού της Συνόδου των «19», έχουν οι Αλέξης Τσίπρας, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ. 

Δημοσίευση 00:54’
αρθρο-newpost

Την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, εκτός του τραπεζιού της Συνόδου των «19», έχουν οι Αλέξης Τσίπρας, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ. 

Άρχισε εκ νέου η Σύνοδος Κορυφής, μετά τη διακοπή που έγινε για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, εκτός του τραπεζιού των «19», που είχαν στις 3.40 τα ξημερώματα οι Αλέξης Τσίπρας, Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ

Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν μόνοι τους, μετά από δύο τετραμερείς συσκέψεις με τη συμμετοχή του Ντοναλντ Τουσκ. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα που υπάρχουν σημάδια προόδου, ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι η Ολλανδία επιμένει να πάρει πίσω η ελληνική κυβέρνηση τις «μονομερείς ενέργειες» και η Φιλνανδία επιμένει να συμπεριληφθεί στο κείμενό τους το Grexit. 

Οι διαβουλεύσεις είναι στην κορύφωσή τους, ενώ μετά από καθε συνάντηση διαφαίνεται μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.  Αχτίδα αισιοδοξίας για την κατάληξη των συζητήσεων, καθώς κάνουν λόγο για ορισμένη πρόοδο. Ανοιχτό παραμένει, ωστόσο, το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας μας, μέχρι να αρχίσουν οι συζητήσεις για το τρίτο πρόγραμμα που αιτείται η Αθήνα. 

Το Grexit» φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, όχι μόνο μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες.

 


σχετικα αρθρα