Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η μαραθώνια συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Έπειτα από 14 ώρες συνεδρίασης με τρεις διακοπές και πλούσιο παρασκήνιο οι ηγέτες της ευρωζώνης σταμάτησαν εκ νέου τις συζητήσεις τους και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η συνεδρίαση διεκόπη τρεις φορές όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με την γερμανίδα Καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  παραμένουν ακόμα ανοιχτά δύο «μεγάλα ζητήματα». ​

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μεγάλο αγκάθι στις συζητήσεις αποτελούν οι εισηγήσεις των ευρωπαίων στην Αθήνα για το ζήτημα της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του κράτους ύψους μέχρι 50 δισ. σε ειδικό ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο αλλά και την εποπτεία του ΔΝΤ μετά το Μάρτιο του 2016. 

Πάντως την τελευταία ώρα οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο να οδεύει προς το τέλος της, με τους ηγέτες να είναι κοντά σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το ΔΝΤ ενώ η διαφωνία παραμένει για το ζήτημα της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Ήδη αποχώρησε η Λιθουανή πρωθυπουργός η οποία δήλωσε πως «σχεδόν τελείωσε» καθώς και ο Σλοβένος πρόεδρος ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε ότι εξουσιοδότησε τον Ολλανδό ομόλογό του. 

Οι υπόλοιποι ηγέτες αναμένουν να ολοκληρωθεί η τετραμερής συνάντηση προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η Σύνοδος και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.