Με το βλέμμα στραμμένο στο ελληνικό ζήτημα και στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής ανοίγει ο γαλλικός τύπος την αυλαία αυτής της κρίσιμης εβδομάδας που εμφανίζεται ως καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

«Η Ελλάδα σκάβει το λάκκο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας» γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Le Figaro» τονίζοντας πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της,  ανατρέποντας τις προσπάθειες του Φρανσουά Ολάντ που είχαν στόχο να εξασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδα στην ευρωζώνη, χθες τη νύχτα απαιτούσαν πράξεις απ΄τον Αλέξη Τσίπρα πριν αρχίσουν να συζητούν για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

‘’Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να ταπεινώσει τον ελληνικό λαό’’ υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα ‘’L’Humanité’’ σχετικά με τη θέση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό ζήτημα αλλά και τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής απαιτώντας ολοένα και περισσότερα μέτρα. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να φτάνουν σε αδιέξοδο ενώ ο ελληνικός πληθυσμός είναι πλέον εξαντλημένος αναφέρει η εφημερίδα δείχνοντας μια φωτογραφία της Μέρκελ που εμφανίζεται κι εκείνη…εξαντλημένη!