Κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή στήριξη από την αντιπολίτευση για την εφαρμογή της συμφωνίας εμφάνισε ως ενδεχόμενα για τα μέτρα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή είμαι αμφίβολη και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους βουλευτές που δεν θα συμφωνήσουν με τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές, υποστήριξε ο υπουργός.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν μπορώ να κατηγορήσω όποιον δεν μπορεί να πει 'ναι' σε αυτή τη συμφωνία, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που δείχνει να προκύπτει από τη Σύνοδο Κορυφής ως μη βιώσιμη.  Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη και το λέμε ξεκάθαρα; Αυτή η συμφωνία δεν μας αντιπροσωπεύει

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί πρώτα η κατάσταση και να εξεταστεί το ενδεχόμενο εκλογών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εκλογές εντός του έτους.

Σημείωσε ότι υπάρχουν δυο σενάρια για την υλοποίηση της συμφωνίας, να εγκριθεί με ψήφους των άλλων κομμάτων ή μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.