Την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κατήγγειλε η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα L' Humanite, δήλωσε πως αυτό που προωθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συν αυτώ είναι ανεύθυνο. 

Σε ερώτηση σχετικά με την ιδέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Σάρα Βάγκενκνεχτ απαντά ότι "με τον Σόιμπλε έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί για να πετάξει σκοπίμως την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι τα δάνει που έχουν χορηγηθεί από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρηθούν οριστικά χαμένα".

Η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το ερργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. "Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.