Στην Αθήνα θα έχει την έδρα του Ταμείο για τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές το Ταμείο θα εδρεύει στην Αθήνα και το 50% του κεφαλαίου του θα πηγαίνει στην ανάπτυξη και το 50% στο χρέος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο newpost οι Γερμανοί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν δύο στόχους. Πρώτος στόχος ήταν το Grexit και δεύτερος το Ταμείο στο Λουξεμβούργο όπου θα πήγαιναν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. 

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη και τελικά πέτυχε η μία απαίτηση των Γερμανών να αποσυρθεί ενώ σε σχέση με το Ταμείο η γερμανική πλευρά υποχώρησε από την εμμονή της το ταμείο να έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι υπό την ευθύνη της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας. 

Ο πρωθυπουργός κατάφερε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις το Ταμείο να ελε΄γχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση, να εδρεύει στην Αθήνα και με το 50% να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους και ένα ποσοστό στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το υπόλοιπο 50% στην ανάπτυξη. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου επιβεβαιώσε ότι το Ταμείο Περουσιακών Στοιχείων θα εδράζεται στην Ελλάδα και σκοπό θα έχει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση δημόσιας περουσίας.

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι μέσα από το fund των 50 δισ. ευρώ το οποίο θα είναι υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμοτητα του ελληνικού χρέους.