Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

Η δύναμη της "Αριστερής Πλατφόρμας" ήταν ανέκαθεν η ισχυρή ενότητα που την διέκρινε. Όμως οι τελευταίες εξελίξεις ίσως να αποτελούν την απαρχή εσωτερικών διαφωνιών που ενδεχομένως να είναι προμήνυμα εσωτερικών εξελίξεων. Στελέχη της επιμένουν ότι " η απόφαση ήταν να ψηφίσουν παρών μόνο οι Π. Λαφαζάνης και Δ. Στρατούλης και οι υπόλοιποι να ψηφίσουν ναι" αφού ουδείς ήθελε να χρεωθεί απώλεια της δεδηλωμένης. 

Όμως η κατάσταση "μπερδεύτηκε" όταν οι "σκληροί" έθεσαν θέμα δικαιολόγησης της ψήφου, κυρίως για να στείλουν μήνυμα όχι μόνο στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος αλλά και στην κοινωνία. Tο γεγονός ότι την επιστολή -δήλωση - δικαιολόγηση(!) προσυπέγραψαν και βουλευτές οι οποίοι κινούνται στις παρυφές της "Αριστερής Πλατφόρμας", προκάλεσε την έντονη δυσφορία ορισμένων στελεχών της, τα οποία εκ των υστέρων εκτιμούσαν ότι "ήταν μια κακή κίνηση". 

Από εκεί και ύστερα οι συσκέψεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Το γεγονός ότι η "Αριστερή Πλατφόρμα" λειτουργεί και ως ομπρέλα για βουλευτές που πρόσκεινται στην ΔΕΑ (τροτσκιστές) και την ΚΟΕ οι οποίοι είναι πιο "σκληροί" από εκείνους του "Ρεύματος" επιτείνει την ανησυχία στο εσωτερικό της τάσης, αφού όπως επισημαίνεται "κινδυνεύουμε να χρεωθούμε ιδεολογικά ρεύματα με τα οποία διαφωνούμε". 

Αυτά όλα είναι απόλυτα συνυφασμένα με το τί στάση θα κρατήσει η "Αριστερή Πλατφόρμα" στη Βουλή όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο πρόγραμμα.

«Δεν θα ψηφίσουμε εφαρμοστικούς νόμους" λένε στελέχη του "Ρεύματος", τα οποία όταν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα "τι θα κάνετε αν η συμφωνία κατατεθεί με ένα άρθρο" απαντούν με τη γνωστή φράση του Χ. Φλωράκη "¨θα συμβουλευτούμε το μαξιλάρι μας". 

Ουσιαστικά η "Αριστερή Πλατφόρμα" βρίσκεται σε οριακό σταυροδρόμι. Ή θα επιλέξει την μέχρι πτώσεως της κυβέρνησης αντιπαράθεση στο όνομα ενός  εκφρασμένου plan b, στη λογική ότι "τα λεφτά είναι χαρτιά, θα τα βρούμε" ή θα επιδείξει ενσυνείδητη κομματικότητα και θα στηρίξει την κυβέρνηση, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη. 

Σε διαφορετική περίπτωση " ο εσωκομματικός διχασμός δύσκολα δεν θα μετατραπεί σε διάσπαση", κάτι για το οποίο στελέχη της που έχουν ταχθεί υπερ της συμφωνίας ήδη αποκαλούν σύνδρομο αυτοκτονίας". Μη παραλείποντας να τονίζουν πως " αν ρίξουμε την κυβέρνηση, χαρίζουμε τη
χώρα σε ότι πιο αντιλαϊκό και αντιδραστικό έρχεται για τον τόπο".