Σέλινγκ: Εκταμίευση μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις υποσχέσεις

Σέλινγκ: Εκταμίευση μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις υποσχέσεις

«Η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει μόνο αν η Ελλάδα κάνει πραγματικά αυτά που υποσχέθηκε» τόνισε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ,  προσερχόμενος στο Eurogroup που θα αποφασίσει για τη χρηματοδότηση-γέφυρα για τις άμεσες ανάγκες της Αθήνας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «το θέμα είναι αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά που συμφωνήσαμε στη Σύνοδο και αν θα επικυρωθούν από τα κοινοβούλια».

Όπως είπε ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ, το 98% αυτών που αποφασίστηκαν ήταν προτάσεις του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι «θα μπορέσουμε να βρούμε τα κονδύλια για τα χρήματα που θα δοθούν. Θα ακούσουμε προσεκτικά τις προτάσεις της Κομισιόν για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτευχθεί η εκταμίευση». 

«Η δομή των μέτρων είναι πολύ καλύτερη, είναι εμπροσθοβαρής. Υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος» είπε αναφερόμενος στην εφαρμογή των μέτρων, καθώς όπως τόνισε η Ελλάδα παρουσίαζε έγγραφα τα οποία δεν είχε καταφέρει να εφαρμόσει.

Όσον αφορά το ταμείο εγγυοδοσίας, δηλαδή το Ταμείο για την δημόσια περιουσία που θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή του χρέους, τόνισε ότι θα διαμορφωθεί με συγκεκριμένο τρόπο. 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο