Χαιρέτησε σήμερα την «ισορροπημένη συμφωνία» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους ο Μαριάνο Ραχοι, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις απ' όλες τις πλευρές.

«Πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη από κοινού με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις η χώρα του οποίου είναι υποψήφια προς ένταξη στο ευρώ. 

«Τώρα, το κλειδί είναι όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», συνέχισε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει «στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ραχόι, η συμφωνία αυτή «ενισχύει το κοινό νόμισμα, το νόμισμα στο οποίο θέλει να ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία». 

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα που της είχαν προταθεί από την Ευρώπη «προκάλεσε δυσπιστία». «Την εμπιστοσύνη πρέπει να την αξίζεις», κατέληξε.