Ο Ραχόι χαιρετίζει την ισορροπημένη συμφωνία

Ο Ραχόι χαιρετίζει την ισορροπημένη συμφωνία

Χαιρέτησε σήμερα την «ισορροπημένη συμφωνία» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους ο Μαριάνο Ραχοι, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις απ' όλες τις πλευρές.

«Πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη από κοινού με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις η χώρα του οποίου είναι υποψήφια προς ένταξη στο ευρώ. 

«Τώρα, το κλειδί είναι όλοι να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», συνέχισε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει «στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ραχόι, η συμφωνία αυτή «ενισχύει το κοινό νόμισμα, το νόμισμα στο οποίο θέλει να ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία». 

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα που της είχαν προταθεί από την Ευρώπη «προκάλεσε δυσπιστία». «Την εμπιστοσύνη πρέπει να την αξίζεις», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο